Universität Pécs

Botanischer Garten

 

Botanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE PécsBotanikuskert PTE Pécs

HÍREK, ESEMÉNYEK

2019. September 20.

VÁSÁROLJON CSEREPES NÖVÉNYT NÁLUNK!

 Még otthonosabbá, szebbé teheti lakását, kertjét, ha nálunk vásárol

 

 

2019. September 12.

Kutatók éjszakája a Botanikus kertben?

Igen! Kissé bizarrnak tűnik, mert valljuk be: sokan félnénk éjszaka a sötét erdőben. Nálunk azonban a különböző megvilágítások nemcsak láttatják a növényeket, de a sejtelmes hangulati hatás ellenére biztonságérzetet is nyújtanak.

2019. September 09.

Helyettes kertvezetőnk, ifj. Pap László amellett, hogy az egész Botanikus Kertet szemmel tartja - munkánkat Babayné Boronkai Erzsébet távollétében ő irányítja - a Faiskola felett diszponál. Ez az ő igazi  felségterülete, ahol szemmel láthatóan jól érzi magát az álta nevelt facsemeték, cserjék, egyéb növények világában. Az ő keze munkája által nőnek fel, válnak nagykorúvá, hogy értékesíthessük, kiültethessük őket.

 

2019. August 09.

A médiáknak mi mindig hálás téma vagyunk. Legutóbb  a Pannon TV járt nálunk. Munkatársuk, Vígh Gabriella szerkesztő-riporter a kertvezetőnkkel bejárva a Botanikus kertet - elmondása szerint - szinte felüdült. A csend, a jó levegő, a rengeteg zöld növény a napi stresszhatást teljesen kiűzte belőle. 

Ajánlom megtekintésre a Pannon TV híradóját, melyben kertünk augusztusi látványosságait mutatják be: https://www.youtube.com/watch?v=4-yKnmmySmQ , 8,12-10,23 percig 

 

Helschtáb Klára

2019. August 07.

a PTE Botanikus kert különleges és látványos növényei, melyek most virágoznak. Hogy milyen csodálatos pompával várja Önt a kert flórája? Kérem, ízelítőként tekintse meg képgalériánkat, s növényeink rövid bemutatását!

Seiten