Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

A gyerekeket elkényeztettük a kiállításon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A 13. Dísznövény Kiállítás és Vásárunk két napján egyetlen gyerekes családnak sem lehetett ránk panasza, hisz több érdekes programmal vártuk az apróságokat. Elsőként természetesen a Pálma ház előtti tavunkban lakó aranyhalak, leveli és teknősbékák nyűgözték le őket. Attól nem messze Kresz Mátyás papagájai tartották fogva őket. Közülük Spiky az anyukákat, nagymamákat is levette a lábukról.

Innen tovább haladva a Minikertre pályázó 31 osztály diákjainak alkotásait tekinthették meg, természetesen következményekkel. Aki alaposan átnézte a pályamunkákat sokat tanulhatott. Elsősorba, kreativitást, alaposságot, precizitást.

Természetesen mindenki sétált tovább a Fenyves felé, ahol Farkas Tamás vezetésével, a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület, "Állatsimogató" programjával kicsik, s nagyok tetszését egyaránt elnyerte. Innen is nehéz volt tovább csábítani a gyerekeket. Sokszor a felnőtteket is...

Pedig Kató Móni kerámikus már várta őket. Érdemes volt itt is "leparkolni", mert olyan festési lehetőségekkel találkozhattak, melyet még szüleik is kipróbáltak. Volt olyan szülő, aki gyermekét a "kerámia műhelyben" hagyva fejvesztve keresett egy mosdót, hogy végre megszabaduljon a rácseppent festékek színes kavalkádjától. Érdekes, ilyen problémával egy gyerek sem keresett meg minket. Nagyon ügyesek voltak.

Reméljük, a fentiek alapján a lurkókban tovább erősíthettük a természet szeretetét valamint azt a kreativitást, amit akár a minikertek építése, akár a kerámiafestés kapcsán tapasztalhattunk náluk!

Helschtáb Klára 

Galéria: