Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

A gyógyító kert

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Lankovits András vagyok, 40 éves és Dunaújvárosban élek családommal.

 

Betegségemből kifolyólag (agydaganat) 5 hetet  Pécsett, az Onkoterápiás Intézetben kellett töltenem, ahol sugárterápiás kezelést kaptam.

Hosszú és nehéz időszak volt ez, mind a betegség tekintetében, mind pedig, hogy a családomtól (feleségem és 6 éves kislányom) távol voltam. 

Mivel már 8 éve tart a harc az agydaganattal, így megtanultam, nem szabad elengedni magamat, mindenben a pozitív dolgokat kell megtalálni és azt tenni, ami boldoggá tesz.

Ezen 5 hét alatt számos helyen megfordultam Pécsett. Ami igazán nagy feltöltődést, kikapcsolódást és nyugalmat adott, az a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje volt. Amikor az időjárás kegyes volt, a legtöbb szabadidőmet itt töltöttem.  Nagyon szeretem a természetet, az állatokat.  Ez volt számomra a BÉKE SZIGETE.  A csend, a nyugalom, a dolgozók kedvessége olyan szemszögből segített látni az ottani szépséges környezetet, amit egyébként a mindennapokban, a rohanó élet mellett minden bizonnyal észre sem vettem volna. Hatalmas lelki pluszt adott ez nekem.

Éppen ezért bíztatok mindenkit - legyen az egészséges, vagy beteg -, hogy mindenképp látogassanak el erre a fantasztikus helyre. 

Hatalmas köszönettel tartozom az ottani dolgozóknak is, akikkel szinte baráti viszonyt sikerült kialakítanom. Kedvességük, figyelmességük meghatározó volt a mindennapjaimban.

Hálás vagyok minden egyes percért, amit a Botanikus Kertben töltöttem és tervezzük, hogy amennyiben egészségi állapotom lehetővé teszi, kis családommal is ellátogatunk Önökhöz.

Köszönettel:

Lankovits András

Fotók: Lankovits András

Galéria: