Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Kutatók éjszakája a Botanikus kertben?

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kutatók éjszakája a Botanikus kertben?

Igen! Kissé bizarrnak tűnik, mert valljuk be: sokan félnénk éjszaka a sötét erdőben. Nálunk azonban a különböző megvilágítások nemcsak láttatják a növényeket, de a sejtelmes hangulati hatás ellenére biztonságérzetet is nyújtanak.

Nálunk megtekinthető az arizonai tájra emlékeztető SZIKLAKERT, az 50-60 éves fákat bemutató PÁLMAHÁZ, az egyedi növényekkel büszkélkedő MEDITERRÁNHÁZ, és a KAKTUSZHÁZ, mely az ország legnagyobb fajtaállománnyal bíró kaktuszgyűjteménye. A bátrak ezután, É felé indulva körbe járhatják a kertet, hogy végül az „A” épületnél lévő JAPÁNKERTnél fejezzék be az egyedi, éjszakai túrát.

Látványos és izgalmas előadással is készülünk: Linzembold Csongor geográfusunk, kertészünk programjának már a címe is figyelemfelkeltő: EGYKORI MOCSÁRVIDÉKEK ROVARFOGÓ NÖVÉNYEI. Fiúknak, lányoknak egyaránt élmény lesz látni a számukra eddig ismeretlen rovaremésztőket. Egyben új fajták is bemutatásra kerülnek. Így a harmatfű, a rence, a hízóka, vagy a kancsóka, illetve a kürtvirág. ELŐADÁSOK IDŐPONTJA: 18,30 és 19,00 óra

BÓNUSZ: növényvásárlás kedvező áron

Várunk minden érdeklődőt Pécsett, az Ifjúság útja 6 sz. alatt (Pacsirta u. felöli bejárat)!

IDŐPONT: 2019. szeptember 27-én, 17-21 óráig. BELÉPÉS: ingyenes!

HONLAP: http://botanikuskert.pte.hu, FB OLDAL: Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje