Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Siker volt a Kutatók éjszakája!

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Siker volt a Kutatók éjszakája!

 

A PTE Botanikus Kertjének ez évben is megrendezett kiállítása több szemszögből is sikeres volt. A PTE Művészeti Kar hallgatói nagyon szép, egyedi, látványos szobrokat készítettek, állítottak ki. Némelyik kertünk hangulatába maximálisan beleillett.

 

A szorokiállítást dr. habil Hegyi Csaba, a PTE MK Képzőművészeti Intézet docense nyitotta meg, majd Varga Botond, a kar másod éves fuvolistjának előadását hallhattuk kertünk Orchidea és Bromélia Házában.

A látogatók számát tekintve elértük a 400 főt. Elsősorban iskolák diákjai jöttek csoportosan. Volt, ahonnan több mint 55 főt köszönthettünk. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok család is érkezett, természetesen gyerekekkel. E két látogatói kör azon túl, hogy megtekintették az aznapi látnivalókat, szinte kivétel nélkül részt vettek kollégánk, Línzembold Csongor izgalmas  előadásán. Címe: Az egykori mocsárvidékek rovarfogó növényei.Ez a téma és ezek a növényfajok most a sláger, főként a fiatalok és elsősorban a fiúk körében. Csongor sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a meghirdetett 2 előadáson túl, egy harmadikat is tartania kellett.

Sokan örömmel időztek vezetőnk, Babayné Boronkai Erzsébet által, külön e napra összeállított gyógy és fűszernövény kiállításán, a Mediterrán házban .

Szintén sikerként könyvelhettük el a rendezvényt követően, hogy nemcsak nézelődtek, de cserepes növényeinkből is vásároltak az ide látogatók.

Köszönjük, hogy ennyien megtiszteltek minket a látogatásukkal, jövőre ismét sok szeretettel várunk mindenkit!

Helschtáb Klára

Fotók: Babayné Boronkai Erzsébet