Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Sikeres volt a 13. Dísznövény-kiállítás és Vásárunk

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Idén is kegyes volt az időjárás a természet szerelmeseihez. A hűvös, csapadékos napok után, kifejezetten kellemes volt az idő ahhoz, hogy a növényeket szerető emberek a PTE Botanikus Kertjében nézelődni, sétálgatni, vásárolni tudjanak. Nagyon sok család, baráti kör érkezett, akik együtt tölthettek nálunk néhány órát. Aki pedig megéhezett, megszomjazott, azt az ideiglenesen felállított büfében várták szeretettel, De érdemes volt helyette vagy utána átsétálni a PTE Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetének standjára, ahol a borkóstolás mellett, a finom nedűkből is vásárolhattak a látogatók.

Természetesen a legnépszerübb célpontok - üvegházaink mellett - a növény és egyéb árusok, valamint az alternatív programok voltak.

A látogatók létszáma minden eddigi csúcsot megdöntve, több mind 5.000 fő volt. Őket a kertünk látványosságain túl, a közel 45 árus szolgálta ki. E mellett gondoltunk a gyerekekre is, akiknek a Bólyból, hozzánk első ízben érkező Kató Móni keramikus adott elfoglaltságot.

Farkas Tamás vezetésével, a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület, "Állatsimogató" programja kicsik, s nagyok tetszését egyaránt elnyerte.

A vártnál sokkal jobban sikerült a Minikert program is, melyet a megye általános iskolásainak hirdettünk meg. A 31 pályázatra közel 1500-an adták le szavazatukat. 

Az itt felsorolt alternatív programjainkról külön híradásokban számolunk be, természetesen képanyagot is mellékelve hozzá.

A kiállításból a Botanikus Kert minden dolgozója aktívan kivette a részét: voltak akik a jegy és növényeink értékesítésében vettek részt, mások a látogatók kérdéseit szaktanácsadással elégítették, megint másik a protokoll vendégek fogadását, eligazítását végezték. Örömmel vettük önkénteseink jelentkezését, akik munkájukkal a látogatók eligazodásában segédkeztek, illetve védték növényeinket.

Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik támogatása nélkül nem jött volna létre ez a népszerű rendezvény:

- az előzetes reklám munkánkat segítő Rádió 1. munkatársaink, a PTE Nyomdának, Tüke Busz Zrt.-nek 

- az alternatív programjaink megvalósítóinak, így az Ökováros - Ökorégió Alapítványnak,  a Misina Természet-és Állatvédő Egyesületnek és a 11. általános iskola 31. pályázó osztályának. 

- az összes kiállítónak,

- munkatársainknak és önkénteseinknek kitartó munkájának

- no, meg a rengeteg látogatónak!

Kérjük, tekintse meg fotógalériánkat, mely minden szónál beszédesebben mutatja be ezt az évről-évre, mindenki által várt közkedvelt rendezvényt! 

Helschtáb Klára

 

Fotók: Bonsai Pécs

           Décsi Ezsébet

Galéria: