Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Sikeres volt a Dísznövény-kiállítás és Vásárunk

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Kiválóan sikerült az idei Dísznövény-kiállításunk és Vásárunk, melyen a közel 50 kiállító között - látogatóink legnagyobb örömére - idén több új értékesítő is standot állított, bemutatkozott.

 

Az időjárás ismét kegyes volt hozzánk, hisz, ha olykor felhők között játszva is,  de sütött a nap, s a tavaszi szellő is maradásra invitálta vendégeinket.

 

Rendezvényünket idén 4000 ember tisztelte meg, akiknek kiváló hétvégi programot nyújtottunk. Mindenki megtalálta azt, ami őt érdekli, amiért jött. Volt, aki négyszer fordult, mire az általa megvásárolt növényeket lecipelte az autójába. Az időseknek természetesen már az is egy siker élmény adott, hogy felsétáltak hozzánk. Padjainkon azonban hamar kipihenték a fáradalmakat, s indultak tovább felfedező útjukra. A gyerekek idén nagyon szerencsések voltak! A közkedvelt tavacskánk állatvilágán, a papagájok kihagyhatatlan látványán túl, a Fenyvesben két új program is várta őket. Szombaton az állat simogató, illetve mindkét nap egy fiatalember.  Ő volt Optimus, alias Horváth Barnabás bűvész, aki a vártnál is nagyobb sikert aratott. A gyerekek mellett ugyanis olyan felnőttek is beültek a nézők közé, akik nem szülőként érkeztek…

A háziasszonyok igazi metélt tészták, mézek, lekvárok és bio-fűszerek közül válogathattak, az ínyencek pedig vásárolhattak pl. savanyított gombát natúr vagy kapros változatban. A kerttulajdonosok a szép virágok mellett többféle palánta közül válogathattak (chili, paradicsom, paprika, stb.). A hölgyek kedvükre válogathattak divatékszereket, a férfiak pedig  - akik nem kocsival érkeztek! – megkóstolhatták a PTE Szőlészeti Borászati Kutatóintézetének borait, majd igény szerint, a nekik tetszőt meg is vehették.

Kégaléria

A 12. Pécsi Dísznövény-kiállítás és Vásárunk kiemelt vendégei idén az ÍRISZEK, azaz a nőszirmok voltak. Nevüket mi másról kaphatták, mint a szivárványról, amely annyi színben pompázik, ahányan mi nők vagyunk (s amilyen a hangulatunk?!).

E csodás növények kiállítója az Írisz-Kedvelők Magyarországi Egyesülete volt, melynek hozzánk ellátogató tagjai kertünk szinte minden pontjára varázsoltak egy–egy nőszirom kompozíciót. Látványos rendezvényüket az Epifiton házunkban tartották, ahol a fajtánként egy vágott szálat bemutató vázákban sorakoztatták fel számtalan színben és mintegy 220 fajtában kedvenc növényeiket. Tekintse meg az írisz kiállításról  készült kép galériánkat. 

Aki igényelte egy-egy különleges nőszirom virágszálat haza is vihetett. Az írisz telepítésben gondolkodó növénybarát a Szász ÍriszKert Bt. standjáról szerezhetett be cserepes szaporítóanyagot.

 

Munkatársaink boldogan csinosították, szépítették kertünket e két napra, s vállalták a hétvégi munkát is.

Növényszeretetből tehát mindenki, aki a kiállításon részt vett vagy annak sikeréért dolgozott ismét jelesre vizsgázott.

  

Jövőre is várunk mindenkit e csodálatos kertbe sok szeretettel, növényekkel és újabb meglepetésekkel!

 

Helschtáb Klára

 

Fotók:

Mánfai Gyuri

fotóművész

Galéria: