Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Szép idő, virágos nap

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Szép idő, virágos nap

 

A Polgármesteri Virágvásárra idén is a meghívottak között szerepeltünk. Az eddigi évek időjárásnak tapasztalata alapján – voltak rossz, s rosszabb idők – szerencsénkre igen mondtuk. A Kossuth teret - a többi kertészettel együtt- erre az 1 napra szinte teljesen belaktuk. 

Az eddigi legsikeresebb vásárunk volt az idei, hisz csodálatos napsütés volt, mely rengeteg embert csalogatott a belvárosba, így hozzánk is. Ennek eredményeként a kivitt növények fele új otthonra, gondozóra talált. 

Jó megérzésnek bizonyult, hogy a többi értékesítővel szemben mi „csak” szobanövényeket kínáltunk: kaktuszokat, pozsgásokat és rovaremésztőket. 

A PTE Botanikus kert részéről 3 munkatársunk állt a vásárlók, érdeklődők rendelkezésére: Babayné Boronkai Erzsébet kertvezető, Marián Zsuzsa kertész és virágkötő, valamint Pálfai András kertész -technikus. 

Akik lemaradtak a vásárról, nálunk a következő néhány hétben kedvező áron vásárolhatnak. KÍNÁLATUNK (fotógaléria): lándzsalevél (Rhoeo spathacea), citromfű,  vízipálma (Cyperus alternifolius),  törpebanán (Musa nana) 1-1,2 m,  rozmaring, csilipaprikák (különböző változat), illatos kakassarkantyú vagy szúnyogűző (Plectranthus coleoides), csüngőágú fikusz vagy kis levelű fikusz (Ficus benjamina) (30-60 cm-es),  sarjika vagy elevenszülő korallvirág (Kalanchoe daigremontiana),  rovaremésztők (harmatfű-félék és hízókák) latinum Drosera és Pinguicula.

 

SZOBANÖVÉNYEINKKEL  MINDENKIT VÁRUNK SOK SZERETETTEL!

Helschtáb Klára

Fotók: Kővári János, Babayné Boronkai Erzsébet

Galéria: