Hallgatói, Diák munkák segítése

Nyomtatóbarát változatPDF változat

HALLGATÓI, DIÁK MUNKÁK SEGÍTÉSE

 

„A botanikus kertekben megvalósított felnőttoktatás jó gyakorlataként határozhatjuk meg a Virginiában található Norfolk Botanikus Kert felnőttoktatási tevékenységét. Ott, az alábbi témakörökkel kapcsolatosan hirdetnek meg kurzusokat felnőttek részére:

 természetes szappanok készítése, a sikeres hobby-üvegházak titkai, művészeti-kreatív műhelymunka (saját készítésű alkotások a kert díszítésére) komposztálási ismeretek, fametszés, állatmentéssel kapcsolatos szakmai konferencia; gyalogtúrák, asztronómiai program; botanikus kert által inspirált festészeti kurzusok, fényképészeti műhelymunka, digitális kamerák használatának elsajátítása, akkreditált és kreatív virágdesign kurzusok, organikus, házi készítésű, egészséges ételek készítése, kerttervezés, tai chi és jóga kurzusok, meditáció.”

 

A fentiek alapján mi is nyitottak és befogadóak vagyunk minden új kezdeményezés tekintetében. Napi gyakorlat, hogy az egyetem diákjai – sokszor egyedül – jönnek a kertünk, ahol olvasnak, tanulnak, netán meditálnak. A kertünk mellett lévő uszodába, a gyermekoktatásra hozott fiatalok szülei, egyre nagyobb arányban töltik nálunk azt az egy órát, amíg a kis lurkók bent tanulnak.

Szorosan együtt működünk a PTE több tanszékével, pl.: Biológia Tanszékkel, Művészeti Karral, illetve a kertvárosi Simonyi Károly Szakközépiskolával. Van, akinek a szakdolgozat írásában segítünk van, akiknek faanyagot adunk a szobrász munkákhoz. A szakközépiskolától pl. látványos, időt álló fapadokat kaptunk kertünk szépítésére, látogatóink komfortérzetének javítására.

De említhetnénk a PTE Filmszakos egyetemistáinak közös kiállítását a Szent Mór Iskolaközpont diákjaival. Az általuk készített rajzok, festmények egy része nálunk készült, s 2016. június 7-én kerültek kiállításra a PTE Ifjúság úti Aulában(ld.: http://szentmor.hu/?p=12740).

 

Természetesen az oktatás más területeiről is várjuk az újabb jelentkezőket egy-egy közös munka, cél elérése érdekében.