Pécsi Tudományegyetem

Botanikus Kert

 

Tetris Challenge

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE TTK Biológia Intézete megkeresett minket azzal a kéréssel, hogy legyünk helyszíne egy nemzetközileg elindított új performance-nak. 

A közösségi hálókon terjedő nemzetközi felhívás, a Tetris Challenge lényege eredetileg az volt, hogy azon segítő szakmák (mentősök, katasztrófa elhárítók, stb.), amelyek vészhelyzet esetén mindenki számára elérhetők, transzparenssé váljanak. Vagyis mutassák meg magukat: eszközeiket, munkatársaikat! Ne legyenek titokzatosak, ismeretlenek, amikor nincs rájuk szükség, hanem váljanak emberközelivé. Engedjenek betekintést a saját világukba úgy, hogy a vidám, humoros arcukat mutassák. Ehhez kapcsolódtak egyetemünk TTK Biológia Tanszékének dolgozó, hallgatói.

"A Biológiai Intézet is elfogadta a kihívást. A PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet valamint a Sporttudományi és Testnevelési Intézet magasra tette a mércét, de igyekeztünk megfelelni. Mi abszolút jól éreztük magunkat. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon segítette a projekt megvalósulását. Nagyok vagytok!" - írták honlapjukon a helyi szervezők

Mi, akik itt nézhettük végig a tanszék jól szervezett bemutatóját, érdelődéssel figyelhettük a repülő drónoktól kezdeve - én először láttam ilyent élőben! - a fekvő emberen át, a munkaeszközök bemutatásáig az egészet.

 

Helschtáb Klára Beáta

 

Galéria: